Buitenschoolse opvang (BSO) Lelystad

Thuis zorgt u voor uw kinderen, op school doen de meesters en juffen dat. Wie draagt er zorg voor uw kind buiten schooltijden? Dat is een moeilijke vraag waar veel ouders mee worstelen. Op de buitenschoolse opvang van Fitte Kanjers krijgt uw kind de mogelijkheid om de wereld te ontdekken en zo zijn of haar talenten te ontplooien. Dat doen we door een unieke combinatie van diverse activiteiten en begeleiding door hoogopgeleide pedagogen. De BSO van Fitte Kanjers is speciaal ingericht voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar.

Benieuwd hoe Kindercentrum Fitte Kanjers uw kind kan helpen om de uren buiten school vol geluk en plezier door te brengen? We geven u graag een rondleiding!

img-fluid

Samen ontdekken we de wereld

Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Daarom bieden we alle kinderen op onze buitenschoolse opvang een breed aanbod van activiteiten. Denk daarbij aan creatieve activiteiten, muziek, dans, wetenschap, techniek en sport- en spelactiviteiten. Op deze manier komt uw kind in aanraking met al het moois wat de wereld te bieden heeft en krijgt deze de kans om zichzelf en zijn/haar talenten op eigen tempo te ontdekken.

Echte aandacht voor uw kind

In de buitenschoolse opvang Fitte Kanjers staat uw kind centraal. We willen uw kind een omgeving bieden waarin hij/zij zich veilig en geborgen voelt. Een omgeving waarin uw kind zich vrij voelt om zichzelf te zijn en waarbij hij/zij in een veilige sfeer kan spelen met andere kinderen. Onze BSO is een plek waar uw kind met plezier naar toe gaat na een schooldag of tijdens vakanties. Daarom hebben we een prachtige accommodatie met, zonder over te steken, op loopafstand een ontmoetingsgrasveld, waar uw kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.

Omdat uw kind in de BSO andere kinderen in groepsverband ontmoet, leert hij/zij om te gaan met andere kinderen. Dat gebeurt door bijvoorbeeld samen te spelen, maar ook door samen creatief bezig te gaan of samen te eten. Op deze manier leert uw kind spelenderwijs wat samenwerken is, wat de uitwerking van zijn/haar gedrag op anderen is. Dit is bevorderlijk voor de sociale ontwikkeling van uw kind.

Samenwerking tussen ouder en BSO

Hoe spannend het ook klinkt, we nemen in onze buitenschoolse opvang een gedeelte van de zorg van uw kind over. We streven ernaar om een opvoedingssituatie te bieden die aansluit op de situatie thuis. Daarom deelt de mentor van de buitenschoolse opvang gegevens over de ontwikkeling van uw kind met u als ouders. U mag van onze professionals verwachten dat we betrokken zijn bij de ontwikkeling en dat we, indien gewenst, meedenken over opvoedingsvragen.

Arrangementen

Bij kindercentrum Fitte Kanjers kiest u voor buitenschoolse opvang uit verschillende arrangementen. Op deze manier zorgen we ervoor dat ons aanbod bij uw situatie en wensen aansluit: –

  • Flexibele opvang
    Heeft u onregelmatige werktijden of komt het af en toe voor dat u ineens moet overwerken? Geen probleem. We verzorgen, naast opvang op vaste dagen, ook flexibele opvang. U neemt in dit geval een vast aantal opvangdagen af per maand (minimaal twee).
  • BSO tijdens schoolvakanties en studiedagen
    Tijdens schoolvakanties en studiedagen verzorgen we extra grote activiteiten zoals uitstapjes, workshops en bootcamps. Zo zorgen we iedere vakantie voor een speciaal programma rond een verrassingsthema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het genieten van een film in de speciaal ingerichte binnenbioscoop of het maken van de grootste tent ooit. Zo maken we buitenschoolse opvang in de vakantie en tijdens studiedagen een echt feestje voor uw kind.
  • Voorschoolse opvang
    Heeft u te maken met vroege werktijden of verkeersdrukte? De buitenschoolse opvang van kindercentrum Fitte Kanjers is ook beschikbaar voor de schooldag begint. We bieden uw kind dan een rustige start voor de school begint. Zodat hij/zij wakker kan worden door middel van zijn/haar favoriete bezigheid.
Bezoek ons

Agorabaan 3, De Kubus. 8224 JS, Lelystad

Telefoon

(+31)6 404 474 39

E-mail

Info@fittekanjers.nl

Partners